Hvor gemmer jeg data i Absalon (medarbejder)

Absalon tilbyder dig (som medarbejder) forskellige værktøjer, hvori du kan gemme dine data sikkert og forsvarligt.

Generelt handler det om, at vi i dag i højere grad skal være varsomme med, hvor vi gemmer vores data, således at vi ikke ved en fejl mister data eller lader udenforstående få adgang til fortrolige data. Det betyder at især online cloud-løsninger som f.eks. Google Drev og Dropbox ikke tilbyder samme sikkerhed som f.eks. vores egne netværksdrev.

Som en direkte konsekvens har Absalon DIGITAL lavet en enkel vejledningsoversigt til at gemme sine data.

  • P-drevet er dit eget drev og anvendes til lagring af personlige dokumenter/ filer (ikke til private).
  • N-drevet er et fællesdrev, som alle kan dele færdige dokumenter på, og benyttes især meget af administrationen.
  • R-drevet er Absalons Forskningsdrev, som er tildelt til forskningsdata og som udvalgte forskere har adgang til.
  • Medier.pha.dk er Absalons nye medieportal hvor du sikkert kan gemme alle dine arbejdsmæssige videoer, billeder og lydoptagelser. Her kan du gemme medier med persondata sikkert og forsvarligt. Du bestemmer hvem du deler dine filer med og de er sikkert opbevaret på sikre servere i Danmark. (ikke til privat brug)
  • FICS er Absalons elektroniske sagsbehandlingssystem (ESDH). Her lægges blivende dokumenter efter de retningslinjer, som findes for brug af FICS. Ikke alle medarbejdere har adgang til FICS.
  • Google Drev anvendes af mange studerende og medarbejdere, men som hovedregel KUN til kladder og kollaboration. Efter kladdefasen bør data gemmes på en af de steder, som er anført ovenfor.
    BEMÆRK: Google Drev må IKKE anvendes til persondata.