Tilføj et link eller en fil til et element

Du kan tilføje en række ressourcer til Studienet som links. Links kan være til andre sider på Studienet, eller til sider udenfor Studienet, eller dokumenter og filer som ligger på Studienet. Når en bruger klikker på linket vil siden åbne ressourcen som du linker til.

I denne vejledning viser vi hvordan du tilføjer et enkelt link til en side ller fil. Hvis du skal oploade mange dokumenter eller filer er det bedre at starte på Studienets filserver hvor du kan uploade mange filer på en gang. Du kan finde vejledningen her.

Her gennemgår vi hvordan du;

Åbn den side hvor du gerne vil lave linket. Klik på det element hvor linket skal være. Elementet åbner nu op til editoren så du kan redigere indholdet i elementet. Hvis du ikke har lavet et element så kan du se hvordan man gør i disse vejledninger link og link.

 1. Skriv teksten eller marker teksten som skal være linket. Det er en god idé at teksten rummer information om den side eller fil du gerne vil linke til.
 2. Klik på knappen "Indsæt" link. Nu åbner "Indsæt link" vinduet som vist herunder. Husk at du skal markere tekst før at du kan klikke på knappen.

Her kan har du mulighed for at indsætte forskellige typer af links - vi fokuserer her på Side, Fil og Ekstern URL som er de mest almindelige.

 1. Side fanebladet gør det muligt at linke til en anden side på Studienet
 2. Fil fanebaldet gør det muligt at linke til en fil der ligger på Studienet. Hvis filen ikke ligger der skal den først uploades.
 3. Ekstern URL fanebladet gør det muligt at linke til en side der ligger udenfor Studienettet
 4. Under hver fane får du en række muligheder for at indstille dine links
 5. Under hver fane finder en en række muligheder for at vælge hvad præcis du gerne vil linke til
 1. Klik på fanebladet "Side"
 2. Vælg om siden skal åbne i samme vindue (lad feltet stå tomt) eller i et nyt vindue/fane (vælg Nyt vindue). OBS Det anbefales at link til sider på studienet åbner i samme vindue
 3. Vælg hvilken den side du gerne vil linke til i side-træet. Du kan åbne op for flere sider ved at klikke på den store trekant ud for side-titlerne. Klik på siden du vil linke til. Vinduet lukker nu ned, og din tekst linker nu til den side du har valgt.
  OBS. Du kan kun linke til sider som du selv har redaktør-adgang til. Hvis du ikke har redaktør adgang, så brug funktionen "Ekstern URL" istedet.
 1. Klik på fanebladet "Fil"
 2. Vælg om filen skal åbne i samme vindue (lad feltet stå tomt) eller i et nyt vindue/fane (vælg Nyt vindue).
  OBS Det anbefales at filer åbner i nyt vindue
 3. Hvis du har uploadet filen allerede, så klik på mappen hvor filen ligger I Studienets filserver. Hvis du ikke har uploadet filen så se punkt 5-7 herunder.
  OBS Du kan kun se de mapper du har redaktør-adgang til.  
 4. Vælg filen i mappen ved at klikke på den. Når du har klikket på filen de lukker vinduet ned og din tekst er lavet om til et link

  Har du endnu ikke uploadet filen, så kan du gøre det fra "Send filer"
 5. Klik på "Vælg filer" og find frem til filen på din computer. Når du har valgt filen kan du se titelen på filen i tekstfeltet. Hvis du udskifter filen med en anden fil, så sæt flueben i "Overskriv eksitesterende filer".
  OBS Sørg for at give filer sigende titler, det gør det lettere at organisere indhold
 6. Klik på "Send filer" - nu uploades filen til filserveren. Gå tilbage til punkt 4.
 1. Vælg fanebladet "Eketern URL"
 2. Vælg om siden skal åbne i samme vindue (lad feltet stå tomt) eller i et nyt vindue/fane (vælg Nyt vindue).
  OBS Det anbefales at eksterne sider åbner i nyt vindue
 3. Indsæt linket her og klik på "Sæt link". Nu lukker vinduet ned og din tekst er lavet om til et link.
  OBS Sørg for at indsætte hele URL-adressen inkl. https - copy-paste evt. adressen fra din browser  

Hvis du skal fjerne et link skal du først markere teksten hvor linket ligger. Klik derefter på "Indsæt link" og viduet ovenfor åbner

 1. Klik på fanebladet "Fjern link". Vinduet lukker ned og dit link skulle gerne være væk.