IT vejledninger på Absalonitslearning vejledningerPlaner2. For medarbejdereKopiering af emner og planer i den nye planervisning

Kopiering af emner og planer i den nye planervisning

I itslearning er det nemt for undervisere at kopiere indholdet fra et rum, til et andet. Dette er en kæmpe fordel i forbindelse med at man har flere samtidige hold på samme modul, eller f.eks. nyt semester opstart, hvor man kopiere fra det gamle rum.

Når man kopiere alle emner og planer fra et rum til et andet, så bliver alt der er koblet op på en plan og emne taget med. Hvis man derimod har arbejdet inde i ressourcer og har ting som ikke er koblet op på en plan, så bliver disse ikke tage med, sørg derfor altid for at arbejde i planer.

Sådan gør du

Når du skal kopiere fra et rum til et andet, så skal du starte med at navigere til det rum du ønsker at kopiere fra:

1. Tryk på 'Rum' i topmenuen

2. Tryk på det rum du ønsker at kopiere fra.

Når du har trykket på rummet, så lander du på rummets forside.

3. For at kopiere, skal du gå til rummets 'Planer', ved at trykke på den i rum-menuen.

4. Når du er inde i planer, så skal du stille dig i "Emner"
5. Marker nu de bokse/Emner du vil kopiere til det nye rum. Tryk på de firkantede bokse ud fra hvert emne så du får sat et hak i dem, så får du kopieret emner med planer over i det nye rum.
6. Vælg "kopier" under handlinger

7. Vælge det rum du ønsker at kopiere til, fra listen.

Du skal være tilmeldt det rum du ønsker at kopiere til, før det optræder på listen. Hvis du endnu ikke har tilmeldt dig rummet, så følg følgende vejledning: Sådan finder du dit rum og tilmelder/afmelder dig

8. Sæt flueben i boksen "Kopier tilknyttede ressourcer og aktiviteter (Meget vigtigt at du altid husker at gøre dette)

9. Tryk nu på 'Kopier'

Du får nu følgende vindue som du bare kan lukke ved at trykke på 'Luk':

 

Dit indhold bliver nu kopieret over. Alt efter hvor meget indhold du har, så kan tiden det tager variere, men somregel så vil det højst tage 10 minutter.