Rummets grupper

Rummets grupper er hvor du som underviser, kan inddele de studerende i  grupper. Det kan både være som arbejdsgrupper, studiegrupper, vejledergrupper eller hvad der nu er behov for.

Både studerende og undervisere kan være medlem af flere grupper. Det er også muligt at tilføje grupper som undergrupper, f.eks. hvis et stort hold bliver delt op i A og B, og derefter i 4 grupper.

For at kunne lave rummets grupper, så skal du først navigere til det rum hvori du ønsker at lave grupper.

Herefter skal du:

1. Trykke på 'Mere' i rummets topmenu.

2. Trykke på 'Rummets grupper' i dropdown-menuen.

Herefter får du følgende oversigt:

3. Hvis du trykker her, så kan du oprette en ny gruppe. Du skal først give gruppen et navn, og herefter vælge hvem der skal være i gruppen.

4. Hvis du trykker her, så kan du oprette grupper automatisk:

Her skal du angive en titel på grupperne. Der bliver automatisk sat numre efter titlen.
Du har to muligheder når du opretter grupper automatisk: Ud fra antal grupper du skal bruge, eller ud fra hvor mange studerende der skal være i grupperne.
Når du har valgt dine indstillinger, så tryk på 'Opret´. De studerende bliver tilfældigt fordelt i grupperne.

5. Du har mulighed for at sende beskeder direkte til en gruppes medlemmer, ved at sætte hak i tjekboksen til venstre for deres navn, og derefter trykke på 'Send'. Dette er f.eks. godt til hvis en gruppe er bagud med en gruppeaflevering eller andet gruppearbejde.

6. Her har du mulighed for at slette grupper ved at sætte hak i tjekboksen til venstre for deres navn, og derefter trykke på 'Slet´.

7. Her kan du slette grupper ved at trykke på det røde kryds.

7+8. Ved at trykke på enten blyanten eller gruppens navn, får du mulighed for at administrere den enkelte gruppe. Se mere om dette nedenunder.

 

Administration af grupper og undergrupper

Når du trykker på en gruppes navn, eller blyanten ud for en gruppe i rummets grupper, så får du mulighed for at administrere gruppen, tilføje nye medlemmer og tilføje undergrupper.

9. Tryk her hvis du ønsker at rette titlen til gruppen.

10. Tryk her hvis du ønsker at tilføje deltagere til gruppen.

11. Tryk her hvis du ønsker at tilføje en gruppe som en undergruppe i gruppen. Du kan vælge mellem alle de grupper der er oprettet i ´Rummets grupper´.

Alle grupper skal oprettes i 'Rummets grupper', også hvis de skal tilføjes som en undergruppe til en anden gruppe.

12. Her har du mulighed for at sende beskeder til de medlemmer hvis tjekboks du har sat hak i. Du kan også sætte hak i tjekboksen 'Deltagere i grupper 2' og sende til alle deltagerne.

13. Her har du mulighed for at fjerne flere medlemmer fra gruppen på en gang, ved først at sætte hak i tjekboksen til venstre for deres navn, og derefter trykke på 'Fjern´.

14. Du kan også slette medlemmer direkte enkeltvis ved at trykke på det røde kryds ud for deres navn.