Din studieemail

Alle ansatte og studerende har en Absalon (pha) mailadresse. Det er den adresse vi benytter når vi mailer til hinanden. Din mailkonto blev oprettet da du blev oprettet i vores studieadministrative system. I it-velkomstbrevet kan du se hvad din mailadresse er ([email protected]). Den enkleste måde at komme til mailsystemet på, er at gå ind på net.pha.dk - og trykke på Mail i topmenuen. Herfra er der adgang til mange af vores systemer. Du kan komme til dem uden at skulle logge ind igen (SingleSignOn).

Her er startsiden i itslearning

1. Tryk på 'Mere'

2. Tryk på 'Mail'

Første gang ser det nok sådan ud

Du kan godt risikere at du kommer til en loginside første gang du bruger mailsystemet.

  1. Skriv din fulde mailadresse
  2. Skriv din adgangskode
  3. Klik på Sign in

Fremover skulle det ikke være nødvendigt at logge ind denne ekstra gang.

Her er Absalon mail

Her er UCSJ mail

Når du er inde i mailsystemet, så kan du læse og skrive mails. Systemet er baseret på Microsoft Outlook. Dette er blot den webbaserede udgave. Vær opmærksom på at visse browsere ikke kan vise den fulde udgave af Outlook App. Det er især de ældre browsere - de vil så i stedet vise en lidt begrænset brugerflade, men virker helt fint.

Hvis du skal se din mail og ikke har brug for itslearning eller andre af Absalons systemer, kan du også logge ind med adressen: post.pha.dk

Få mails på din smartphone eller tablet

Få mails på din smartphone eller tablet

Skulle du få lyst til at modtage mails direkte på din smartphone eller tablet, er det som regel ikke noget problem. Blot skal du være opmærksom på at det kan koste dig en del penge hvis du henter mails med mobilbredbånd. Det koster dog ikke noget at hente mails via wifi. Det fungerer fint på de fleste nyere Android enheder og på iPhone/iPad. Som regel skal du blot angive brugernavn og pasword, så bliver din mail konfigureret automatisk. På iPhone og iPad, skal du vælge det mailsystem der hedder Exchange. Evt. kan du installere Microsoft Outlook. På Androidenheder skal du vælge den app der hedder Microsoft Outlook (endelig ikke Gmail).