Sådan henter du materialer ud af Absalons IT systemer

Vejledningen her viser hvordan du selv henter materialer ud af Absalons IT systemer når du fx forlader Absalon.

Når du stopper eller færddiggøre din uddannelser i Absalon, så har du 90 dage til hente dine ting ud af Absalons systemer.

Mail og Mailboks

Har du mail og evt. vedhæftede filer som du ønsker at få med dig skal du sørger for at hente dette ud. Videresendt til anden mailboks eller download.
Har du brugt din Absalon-konto til at oprette en bruger på andre platforme, f.eks. Kahoot, AppleID mm., så skal du sørge for at ændre din mail til din nye mail, inden din adgang lukkes.

itslearning

I itslearning kan materialer som filer være tilgængeligt flere steder. Her i vejledningen vises hvordan du hiver materialer ud af følgende:

  • Dine filer
  • e-portfolie
  • projektrum
  • egne afleveringsopgaver

Se vejledningen her for hvordan du gør.

Google drive

Har du filer, Site, Youtube mm I Google, ejet af din Absalon-konto skal du sørge for at hente det ud, inden du forlader Absalon, hvor dine data bliver slettet.
Det kan dreje sig om følgende som du ønsker at eksportere og downloade:

  • Mail
  • Dokumenter
  • Site
  • Kalender 
  • Fotos
  • YouTube-videoer

Det er IKKE nok at dele dine filer med en privat google-konto idet ejer stadig vil være din Absalon-konto. Du skal derfor sørge for at få en kopi og det nemmeste her er at benytte Google Takeout:
Se her Googles vejledning for download af data.


Når du har hentet en kopi ud af dine data kan det oploades til Google med en anden Google-konto som efterfølgende er ejer på filerne.

Onedrive

Har du data liggende i OneDrive tilknyttet din Absalon-konto skal du sørge for at hente dem ud, inden dit Absalon-login lukker.
Log på Office365.pha.dk og download filer fra OneDrive 

Se Microsoft vejledning her.

Onenote

Der er forskel på de forskellige versioner der findes af OneNote – dvs være sig til Mac, lokalt på PC eller via nettet.

Fælles for alle er at du kan have tilføjet flere konti til din OneNote og dine Notesbøger kan være gemt på en eller flere konti. 

Ligger dine OneNote notesbøger på din Absalon-konto skal du være opmærksom på at få dem kopieret over på en anden konto iden studiekonto-konto lukkes efter du har forladt Absalon.

En måde at gøre dette er at oprettet en notesbog på den ønskede konto og herefter kopiere eller flytte sektionerne en efter en fra notesbog til ny notesbog.

På nogle Mac versionen kan der gemmes som pdf. Filer.

 

NB. Log på office365.pha.dk for at se om dine OneNote Notesbøger er synkronieseret dertil. Se evt. også i OneDrive om du har OneNote filer liggende der. Hvis ikke er filerne kun at finde lokalt på computer eller alternativt tilknyttet en anden konto.

Medier.pha.dk

Har du data liggende på medier.pha.dk, skal du sørge for at hente dem ud, inden dit Absalon-login lukker. Log på https://medier.pha.dk/ og download dine medier.

Du kan finde vejledning til hvordan du gør her.

Skoletube

Har du noget liggende i Skoletube kan du her se, hvordan du kan tage det med dig, når du forlader Absalon.
Du kan finde vejledning her til hvordan du gør.

SurveyXact

I SurveyXact kan du eksportere data ud. Se her for hvordan du gør.
Du kan også ringe til hotline for SurveyXact hvis du har behov. Se mere her.

Praktikportalen (Under udarbejdelse)