Tidslinje og kapitler på videoer

På dine videoer på medier.pha.dk har du mulighed for at lave en tidslinje for din videoer, og opdele den i kapitler, som seerne så kan navigere igennem:

Seerne kan åbne menuen over kapitlerne, og se de navne der er blevet angivet for dem, samt en thumbnail fra det tidspunkt kapitlet begynder på. Når de trykker på en af kapitlerne, så afspilles videoen fra det tidspunkt kapitlet starter.

Sådan kommer du i gang

Når du skal lave kapitler til en video, så skal du starte med at logge på https://medier.pha.dk/ og trykke dig ind på den video, som du ønsker at lave kapitler på.

Når du er inde på videoen, så skal du:

1. Trykke på 'Handlinger'

2. Trykke på 'Rediger'.

Der åbner sig nu en udvidet menu under vidoen:

3. Tryk på 'Tidslinje'.

Vælg herunder om du ønsker at lave kapitler manuelt, eller benytte et slideshow til at lave kapitler i din video:

Lav kapitlerne manuelt

4. Tryk dig ind på linjen, på det tidspunkt, hvor du ønsker at der skal oprettes et kapitel.

5. Tryk på fane-ikonet ude til venstre.

Der åbner sig nu en lille menu neden under, hvor du kan angive informationer om kapitlet:

6. Her kan du se den thumbnail der vil blive vist for kapitlet i menuen (se billedet øverst i vejledningen). Du kan uploade dit eget billede hvis du ønsker det, f.eks. et slide med et navn på e.l.

7. Her skal du angive en titel på kapitlet. Det er denne titel som seerne får af se i kapitel-menuen (se billedet øverst i vejledningen).

8. Her kan du rette tidspunktet for kapitlet til, altså det tidspunkt i videoen som kapitlet skal springe til, når der bliver trykket på det.

9. Tryk på 'Gem' for at gemme dit kapitel.

Gentag stk. 4-9 for hvert kapitel du ønsker at lave.

Upload slideshow og brug som kapitler

Det er også muligt at uploade et slideshow og bruge det til at inddele din video i kapitler. Dette kan især være brugbart, hvis du vil lave et speak over powerpoint.

1. Tryk på fil-knappen

2. Tryk på upload-knappen for at åbne upload-vinduet

3. Brug 'Normal Resolution' for slideshows der er lavet i PowerPoint og Google Slides

4. Tryk på 'Vælg fil til upload' og find filen gennem stifinder.

Når din fil er blevet uploadet, så skal den have tid til at bearbejde dem og sætte dem ind i tidslinjen. Dette kan tage adskillellige minutter alt efter størrelsen af slideshowet.

Dit slideshow er nu lagt in som kapitler i din video. Du kan trække dem frem og tilbage, til hvor de skal være, eller trykke på dem og give dem en titel og angive tidspunktet det skal markere.

Hvis du giver dine slides en titel og evt. en beskrivelse, så får dem der ser din video også mulighed for at søge i dine slides, mens de ser videoen: