IT vejledninger på AbsalonGenerelle IT vejledninger på AbsalonIT for studerende Medier.pha.dkDownload dine tekstfiler som SRT og åben dem i Word eller Nvivo

Download dine tekstfiler som SRT og åben dem i Word eller Nvivo

Med Medier.pha.dk kan du hente transskriptionen/underteksterne fra dine videoer og lydfiler ud, og gemme dem som SRT filer eller omdanne dem til tekstfiler i Microsoft Word.

Sørg for at du har fået genereret undertekster og rettet transskriptionen til, inden at du henter den ud. Du kan se i denne vejledning, hvordan du opretter og retter i transskriptionen: Transkribering og undertekster

Sådan downloader du din SRT fil

En SRT-fil er en tekstfil med selve underteksterne inklusive tidskoder, der angiver hvornår den enkelte linje med undertekster skal vises i løbet af videoen. Disse kan bruges hvis videoen skal uploades til et andet sted og undeteksterne skal med.

Gå ind på den video du har fået genereret undertekster til. Tryk på "handlinger" og derefter på "rediger"

På næste side skal du trykke på "Billedtekster" i og herunder vælge det lille "download" icon. Herefter vil din browser gemme SRT filen på din computer.

Importér tekstfil til Word

Når du har åbnet filen i Word som vist i videoen oven over, så sørg for at gemme filen som enten almindelig tekst (.txt) eller Word (.docx), i Filer -> Gem som. På denne måde kan du altid nemt vende tilbage til filen og fortsætte din redigering.

Importér tekstfil i Nvivo

Hvis du ønsker at importere et medies transskribering i Nvivo, så er det vigtigt at du først følger videoen og får gemt dine transskriberinger som enten almindelig tekst (.txt) eller word-format (.docx), da dette er nødvendigt for at kunne importere dem i Nvivo.

1. Lav et nyt, eller åben det projekt i Nvivo, hvori du ønsker at importere transskriberingen.

Når du er i det ønskede projekt, så skal du:

2. Trykke på 'Import'-fanen

3. Trykke på 'Files'

Herefter åbner der sig et stifinder-vindue og du skal finde og vælge den fil du ønsker at importere. Når du har fundet filen, så tryk på 'Åbn'.

4. Tryk nu på 'Import'.

5. Giv din transskription en titel og evt. en beskrivelse og farve. Tryk herefter på 'Ok'.

Din transskription er nu importere i Nvivo.

Du finder din transskription under Files i venstremenuen. Dobbeltklik på din transskription for at åbne den, og du kan nu begynde at bearbejde din transskription.