Samarbejde i Onedrive

En stor fordel med  Onedrive er muligheden for samarbejde.

Er du inde i et dokument kan du samarbejde med de deltagere du har delt dokumentet med.

Er formålet at alle deltagere kan samskrive i dokumentet, er en forudsætning at delingsindstillinger ind Onedrive dokumentet, er sat til "tillad redigering".

Du kan sætte delingsindstillinger i Onedrive dokumentet i selve dokumentet eller når du deler.

I selve dokumentet sætter du delingsindstillingerne på følgende måde:

1. "Redigering" betyder at deltagerne kan foretage ændringer i dokumentet.

2. "Korrektur" betyder deltagerne kan kommenterer i dokumentet

3. "Visning" betyder dokumentet kan blive vist men at man ikke kan foretage ændringer

Sådan sætter du delingsindstillingerne når du deler filen:

4. Tryk på "del"

5. Når du har valgt, hvem du vil give adgang til, kan du vælge, hvad de kan gøre med linket:

  • Tillad redigering Marker eller fjern markeringen i afkrydsningsfeltet afhængigt af, hvilken type adgang du vil tillade. Nogle gange kan din organisation kræve, at alle links er skrivebeskyttede.
  • Hvis du åbner i tilstanden for korrektur, begrænses modtageren til at lave kommentarer og foreslår ændringer i dokumentet. Denne indstilling er kun tilgængelig for Word-dokumenter. Bemærk, at hvis andre allerede har redigeringstilladelser til elementet, kan du kun vælge åben i tilstanden for korrektur forhindrer dem i at foretage ændringer. For dem åbnes dokumentet i redigeringstilstand.
  • Udløbsdato er tilgængelig for "alle"-links. Du kan angive en udløbsdato, hvorefter linket stopper med at tildele adgang. Nogle gange kan din organisation kræve, at "alle"-links udløber efter et bestemt antal dage. I disse tilfælde kan du angive en udløbsdato, der er kortere, men du kan ikke angive en, der er længere.
  • Bloker download er tilgængelig for skrivebeskyttede links til Office-dokumenter. Når du vælger denne indstilling, kan personer, der får adgang til filen via det link, du har oprettet, ikke se muligheder for at hente, udskrive eller kopiere filen. De kan også kun få vist filen i Office Online og vil ikke kunne åbne filen i Office-eller mobil klienter. Læs mere om de valgmuligheder du har i den boks der åbner sig her.