Deling af medier

På medier.pha.dk er det nemt at dele dine medier med både studerende og samarbejdspartnere.

For at komme i gang med at dele dine medier, så skal du først logge på https://medier.pha.dk/ .

Herefter skal du:

1. Trykke på det medie som du ønsker at dele. I dette tilfælde vælger vi 'Attendence-2019-04-30'.

Når du er inde på det medie som du ønsker at dele så skal du:

7. Trykke på 'handlinger' under mediet.

8. Vælge 'Udgiv' i dropdown-menuen.

9. Vælg nu 'Delt med link' hvis du ønsker at dele dit medie via et link.

10. Og tryk på gem.

Du kan dele dit medie på forskellige måder. Ønsker du ikke længere at dele et medie, skal du blot gøre mediet privat igen.

2. Tryk på 'Del' under dit medie.

Du får nu flere muligheder:

 

3. Link til medieside: Dette er et delings-link til dit valgte medie. Når andre brugere tilgår linket så kan de se dit medie. Du kan således dele dette link direkte med folk. Med denne deling så er det kun folk med linket som kan se dit medie.

4. Indlejr: Med indlejring, så indlejre du mediet ind på en anden side. Med indlejring af dit medie så bliver dit medie 'offentligt tilgængeligt', dog kun på de sider hvor mediet er indlejret. Til gengæld så kan alle besøgende på de sider hvor mediet er indlejret også se det.

Når du skal indlejre mediet, så kan du vælge mellem 2 forskellige afspillere (dette ændre kun på afspillerens udseende), vælge mellem 3 forskellige størrelser, og vælge om mediet skal være responsivt, altså om størrelsen automatisk skal tilpasse sig, alt efter skærmstørrelse osv. Hver gang du vælger noget nyt, så opdateres indlejringskoden og du skal indsætte den på ny.

5. oEmbed: Du kan også indlejre gennem oEmbed de steder som understøtter dette. oEmbed er en standard for indlejring af materialer som bliver brugt mange steder på nettet. Det er forskelligt hvordan man gør fra side til side, så vi anbefaler at du nøjes med at bruge denne, hvis du er bekendt med oEmbed.

Med oEmbed har du også mulighed for at vælge mellem 2 forskellige afspillere (dette ændre kun på afspillerens udseende), og 3 forskellige størrelser. Når du har foretaget dine valg, så opdateres linket og det skal så sættes ind på de sidder som understøtter oEmbed.

6. E-mail: Du kan også dele ved hjælp af e-mail. 

Deling via e-mail

Du kan nu dele via e-mail. For at kunne gøre brug af det, så skal du først opdatere siden (F5-knappen på windows-computere).

Når du trylkker Del -> E-mail, så vil der bliver åbnet en ny mail i din Outlook (hvis du har det installeret).