IT vejledninger på AbsalonGenerelle IT vejledninger på AbsalonIT for medarbejdereZoomBrug Zoom i forbindelse med online mundtlig prøve (for praktikvejledere)

Brug Zoom i forbindelse med online mundtlig prøve (for praktikvejledere)

Zoom gør det muligt at afholde online mundtlig prøve hvor eksaminator, censor og studerende i en brugervenlig platform kan deltage.

Absalon har valgt den version af Zoom, der er leveret af DeiC via NorduNet. Denne version af Zoom afvikles på skandinaviske servere og tilbyder derfor Absalons medarbejdere og studerende en sikker digital platform til fjernundervisning, møder og online mundtlige prøver.

Læs mere om 'Zoom og IT-sikkerhed'

Du kan som ekstern praktikvejleder ved Absalon godt deltage i en Zoom-eksamen hos Absalon. Du kan enten deltage uden Zoom-login via en standardbrowser (læs mere her), eller du kan installere Zoom-klienten på din computer eller tablet. 

Hvis du installerer Zoom-klienten, giver det dig en bedre videokvalitet samt flere muligheder - bl.a. kan du se samtlige deltagere på en gang.

Du skal altid teste dit Zoom setup, så du er sikker på at lyd og video virker.

Se mulighederne for test af Zoom, lyd og billede her: zoomtest.pha.dk.

Resten af denne vejledning handler om at deltage i Zoom via Zoom-klienten.

1. Installer Zoom

For at sikre en sikker krypteret forbindelse mellem dig som ekstern praktikvejleder og Absalons eksaminator og studerende, skal du have installeret Zoom-klienten på din computer. 

Det giver dig mulighed for at se alle deltagere på én gang , og ikke kun den, der 'taler.'

Start med at gå ind på siden: https://phabsalon.zoom.us/download

  1. Download Zoom-klienten (den øverste i listen).
    Tryk på download og installer programmet
Download Center - Zoom – Google Chrome
  1. Når Zoom-klienten er installeret kan du lukke vinduet.
    Bemærk: Du skal ikke logge ind (med mindre du selv har en Zoom konto).
Zoom Cloud Meetings

Installer Zoom klienten til tablet

Zoom kan installeres via Apple Appstore og Google Play

Download fra App Store

Download fra Google Play

I tilfælde af du IKKE må installere software på din computer eller tablet

Vi er opmærksomme på, at der vil være situationer, hvor du som praktikvejleder ikke må installere Zoom på din arbejdscomputer.

I så fald kan du deltage via en standardbrowser (læs mere her).

2. Start Zoom
Åben Zoom via installeret program på computer

2.1.   Du modtager et link til den online mundtlige prøve fra ABSALONs Uddannelsesservice, der enten sender dig en email med link, eller deler linket via Praktikportalen.

2.2.   Når du har klikket på linket, åbner det en browser, hvor du bliver bedt om at starte Zoom klienten på din computer.

Bemærk: hvis ikke du må bruge Zoom-klienten, så tryk 'Annuller' og klik i stedet på linket 'Join from your browser' længere nede på siden.

Åben Zoom via installeret app på tablet

Du modtager et link til den online mundtlige prøve fra ABSALONs Uddannelsesservice, der enten sender dig en email med link, eller deler linket via Praktikportalen.

Åben linket på din tablet, hvor du i forvejen har installeret Zoom. Linket aktiverer Zoom, og spørger dig om hvordan du ønsker at lyden skal sættes.

Klik på 'Call using Internet Audio'

Åben Zoom via browser

Du modtager et link til den online mundtlige prøve fra ABSALONs Uddannelsesservice, der enten sender dig en email med link, eller deler linket via Praktikportalen.

4. Nødprocedure for online mundtlig prøve

Hvis prøven af tekniske årsager afbrydes, og det ikke lykkes hurtigt at genetablere forbindelsen, skal den studerende følge nødproceduren uden unødigt ophold.

  1. Ring op til : +45 89 88 37 88
  2. Indtast mødekoden (kun tal), som den studerende har noteret sammen med eksaminator ved prøvens start, fortsæt ved at trykke på '#’
  3. Tryk på ‘#’ for at springe ’Participant ID’ over.
  4. Den studerende deltager nu i prøven via telefon, og kan deltage med lyd.