Fra transskription til tekstfil i Word og Nvivo

Med Medier.pha.dk kan du hente transskriptionen/underteksterne fra dine videoer og lydfiler ud, og omdanne dem til tekstfiler i Microsoft Word.

Sørg for at du har rettet transskriptionen til, inden at du henter den ud. Du kan se i denne vejledning, hvordan du retter i transskriptionen: Transkribering og undertekster

Når du har åbnet filen i Word som vist i videoen oven over, så sørg for at gemme filen som enten almindelig tekst (.txt) eller Word (.docx), i Filer -> Gem som. På denne måde kan du altid nemt vende tilbage til filen og fortsætte din redigering.

Importér tekstfil i Nvivo

Hvis du ønsker at importere et medies transskribering i Nvivo, så er det vigtigt at du først følger videoen og får gemt dine transskriberinger som enten almindelig tekst (.txt) eller word-format (.docx), da dette er nødvendigt for at kunne importere dem i Nvivo.

1. Lav et nyt, eller åben det projekt i Nvivo, hvori du ønsker at importere transskriberingen.

Når du er i det ønskede projekt, så skal du:

2. Trykke på 'Import'-fanen

3. Trykke på 'Files'

Herefter åbner der sig et stifinder-vindue og du skal finde og vælge den fil du ønsker at importere. Når du har fundet filen, så tryk på 'Åbn'.

4. Tryk nu på 'Import'.

5. Giv din transskription en titel og evt. en beskrivelse og farve. Tryk herefter på 'Ok'.

Din transskription er nu importere i Nvivo.

Du finder din transskription under Files i venstremenuen. Dobbeltklik på din transskription for at åbne den, og du kan nu begynde at bearbejde din transskription.