Securenettet

Securenettet i Absalon er et lukket net med ekstra sikkerhed og primært til brug for ansatte, der arbejder med følsomme data i den centrale administration. Adgang til securenettet kan kun ske med selvstændigt secure-login via en Wyse-terminal opsat på Slagelsevej 7 eller via internetadressen securecitrix.ucsj.dk på en almindelig computer.
BEMÆRK: Securenettet kræver særlig godkendt login for at kunne tilgås.

Login på securenettet giver adgang til et skrivebord, som ligner en Windows 10 computer. På skrivebordet ligger der genveje til nogle programmer, der kun er tilgængelige på securenettet. Disse programmer kræver special oprettelse eller special tildelte rettigheder for at de kan bruges.

Officepakken er tilgængelig for alle via Startmenu, hvor også mailprogrammet Outlook er af finde. Outlook skal konfigureres ved første opstart og her skal det bemærkes at mailboks er placeret på Absalon net, hvorfor det er Absalon login, der skal bruges her.

Login på secure kan kun ske hjemmefra, hvis der til login er tilknyttet SMS-passcode, der via en SMS til telefonen giver et ekstra sikkerhedslag.
BEMÆRK: Dette kræver yderligere godkendelse fra nærmeste leder.